Doorzoek de cao

Nieuwsarchief

Op 1 januari 2016 treedt de Wet Flexibel Werken (Wfw) in werking. Deze wet vervangt de Wet Aanpassing Arbeidsduur en introduceert ook flexibiliteit in arbeidstijden en arbeidsplaats.

Op 15 november jl. hebben de Werkgeversvereniging Banken (WVB) en de vakorganisaties het overleg over de nieuwe CAO Banken vanaf 2019 voortgezet.

Zodra je de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt eindigt volgens de CAO Banken het dienstverband. Steeds vaker echter willen zowel werkgever als medewerker dat het dienstverband wordt voortgezet. Tot nu toe zaten er haken en ogen aan het werken na de AOW-gerechtigde leeftijd.

Het verlof rondom een bevalling van een partner/echtgenote is gewijzigd. Sinds 1 januari 2015 heeft u als partner/echtgenoot recht op 3 dagen ouderschapsverlof. Uw werkgever mag deze 3 dagen niet weigeren. 

Op vrijdag 28 september jl. is het overleg gestart tussen de Werkgeversvereniging Banken (WVB) en de vakorganisaties om te komen tot een nieuwe CAO Banken vanaf 1 januari 2019.

In de CAO Banken is afgesproken dat er geen rekening meer wordt gehouden met je leeftijd bij het toekennen van verlof. Dat is niet meer van deze tijd. Goed HR-beleid houdt al rekening met de verschillende behoeften van medewerkers in de verschillende levensfasen.

Duurzame inzetbaarheid staat centraal in de nieuw afgesloten CAO Banken. Daarom is afgesproken dat medewerkers die minimaal 7 jaar in dienst zijn vanaf 1 januari 2015 gebruik kunnen maken van vitaliteitsverlof.

Na intensieve en constructieve onderhandelingen hebben de Nederlandse Vereniging van Banken en de vakorganisaties FNV Bondgenoten, De Unie en CNV Dienstenbond op dinsdag 3 juni 2014 een onderhandelingsresultaat bereikt. 

Bij de totstandkoming van de CAO Banken zijn betrokken